Помощ

Има едно райско кътче в България... Не, не, чакай. В България има хиляда райски кътчета... Не, цялата ни България е райска... Smile

Трудно е да се опише страна като нашата. За разлика от повечето държави, ние сме благословени и с величествени планини, и с необятни равнини, и с красиво море. Но за съжаление все още малко хора по света (и у нас L) знаят за тези богатства, с които сме дарени. По стечение на обстоятелствата ни се наложи да пътуваме доста из страната, може да се каже, че сме я обиколили няколко пъти. И все пак има още невидени чудеса J. Затова и решихме да направим този сайт. Да покажем на всички вас местата, които са ни поразили, възхитили, че дори понякога разплаквали с красотата си. Но скоро разбрахме, че ние не можем да отидем навсякъде, че все нещо ще остане още невидяно. А вие, с вашите пътувания из страната, може би ще отидете там, където ние все още не сме били. И като се приберете вкъщи, ще отворите този сайт и ще споделите с нас преживяванията си. Така ще споделим удоволствието и гордостта да сме българи и да живеем в рая на Земята.

 

Предлагаме ви кратко описание на стъпките, които трябва да изпълните, за да успеете да публикувате вашите любими обекти:

Създаване на обекти

Намирате се в началната страница. Горе в ляво намерете „Създай обект”.

След кликване с мишката се появява текст: „Намерете върху картата точното място на обекта”. Използвайте инструментите за преместване и увеличаване, за да достигнете възможно най-точно до мястото, което искате да отбележите. След това изберете „Инструмента за добавяне”, който представлява червено квадратно знаменце с бяло кръгче в средата. Кликнете с мишката на избраното място върху картата. Не се притеснявайте, ако желаете след това можете да „хванете“ появилата се иконка и да я преместите, за да позиционирате още по точно. В появилия се бял правоъгълник трябва да запишете „Име” „Етикет”, „Регион”, както и да изберете категории на обекта. Моля, поставяйте категории на обекта, това ще спомогне по-лесното намиране в последствие. Изберете „Добави снимка”, за да прикачите първата снимка за обекта. Ако обекта се характеризира с по-голяма площ (населено място, парк, язовир, поле, планина и др.) можете да очертаете територията, на която е разположен обекта. Това става, като изберете иконката „Добави местност за обекта“, намираща се в горния ляв ъгъл на картата. Непосредствено до тази за добавяне на обект. След това очертавате местността, която заема бекта.   

Когато сте готови, кликнете върху „Добавете обекта”. След това можете да добавяте още много информация – снимки, видео, текстови описания, коментари.

 

Добавяне на текстове за обекта

Обектът вече е създаден. Веднага след създаването му, вече се намирате в страницата с пълната информация за него. Ще видите снимката, която избрахте при въвеждането му. Под нея се намират два бутона с червен надпис, обозначени със знака плюс. С тяхна помощ можете да добавяте съответно „Кратко описание“ и „Текстови материали“. „Кратко описание на обекта” трябва да съдържа най-важното за публикувания/избрания от вас обект.

В „Повече за обекта” можете да публикувате всякакви и най-разнообразни текстови материали. Например: „По подробно Описание на обекта”; „Близки обекти”; Легенди, ако знаете такива; Работно време; и т.н.

 

Добавяне на снимки за обекта

На страницата с подробностите за всеки конкретен обект, ддясната част на екрана ви под картата са възможностите за качване на снимки и видео материали за обекта. За да добавите вашите снимки и/или видео, просто трябва да кликнете върху надписите съответно „Добави снимки” и „Добави видео”. Тук също имате възможност да дадете заглавие на снимката, както и описание. Желателно е да използвате тази възможност, за да може всички останали потребители да разбират какво показва публикуваният материал. Избирате желаната снимка от бутон „Browse”, поставяте желаното заглавие и текста към снимката. Ако имате още снимки, кликвате върху „Добави още една снимка”. Ако вече сте приключили с добавянето на снимки, кликвате върху „Запази всички снимки”, за да се добавят към обекта.

 

 

Ами... това е минимума, който е необходим. Вече можете да се включите в нашето пътешествие, наречено „Разгледай БГ”. Споделете с нас и приятелите си местата в България, които според вас заслужават да се видят, да се разказва за тях, да се обикнат. И това е само една малка част от всичко, което можете да направите на razgledi.bg – опсание на маршрути, публикуване на събития, организиране на групи, коментари и какво ли още не. Питайте ни за всичко, което не ви е ясно и ние ще ви отговорим. На вашия мейл и в тази секция на сайта.

Вижте обектите, които според други хора са най-хубавите кътчета в прекрасната ни родина. Целта е една за всички: да обикнем България още повече, да я покажем на всички, чиито сърца биха трепнали от красотата на българската природа и от величието на историята ни.

 

Приятно разглеждане на България!