Състезателна игра "Познавам ли моята България?"

създадена на 01 March 2013 от Анастас Петров Величков
Рейтинг
(1 Гласа)

„Познавам ли моята България?” е образователна игра, в която се използват хартиени 3D макети на български забележителности, а игрално поле е голяма карта на България.

Играта има състезателен характер и се провежда в три кръга. Предварително участниците търсят информация за исторически и архитектурни паметници, природни феномени. По време на състезанието децата „пътуват” из България по зададен маршрут и разказват за обектите от него, представят по атрактивен начин забележителност от своето родно място, подреждат пъзели. Така „Познавам ли моята България?” дава възможност участниците да проявят творческите си умения, по нетрадиционен начин да научат повече за българските забележителности. Те придобиват умения за ориентиране в географската карта и изявяват желание да посетят манастири, природни феномени, паметници на древни култури.

„Познавам ли моята България” стартира на 2 март 2010 г. За първият сезон бяха проведени 5 състезания. Големият интерес към идеята, беше причина по време на вторият сезон да се проведат общо 13 състезания: 8 училищни, 4 регионални и 1 национално състезание.

„Познавам ли моята България” доказа, че може да бъде интересно и полезно и за деца с увреждания. Това ясно се видя от състезанието на 11.05.2011 г. проведено по инициатива на Регионалния инспекторат в Пловдив и с огромната помощ на Ресурсният. В него участваха 4 отбора от деца с различни видове увреждания, но въпреки това се справиха отлично.

Усилията си заслужаваха. Щастливите деца в края на състезанието бяха нашата безценна награда.

Отзиви за групата

  • Няма отзиви